Ekonomi

Ekonomihantering direkt i systemet och smidiga betalningar för dina deltagare

Kortbetalning

Nets Easy. Integrerad betalning men även återbetalning i systemet.

Swish

Betala med swish genom vårt swishavtal eller ett eget. Perfekt för betalning för privatpersoner.

E-faktura i Sverige

Har du ett fysiskt event? Vi erbjuder hantering på plats med scanning av koder, badgeutskrift och betalning

Fakturering

Direkt integration med inExchange.

GLN och Refno

Global Location Number (GLN) visas i en lista automatiskt av systemet utefter det angivna organisationsnumret. Deltagaren väljer sedan rätt nummer med hjälp av listan som listar de olika avdelningarna/delarna av företaget.

Referensnummer anges med hjälp av ett uppslag mot en databas med alla Sveriges kommuner, regioner och statliga förvaltningar. Detta hjälper personer att ange rätt nummer i en registrering.

Fakturor som studsar

Alla e-fakturor som studsar/stoppas syns med en markering i Jirango. Även för ordrar med uppenbart felaktigt referensnummer. Jirango erbjuder möjligheten att direkt i systemet skicka ett förifyllt mail till den registrerade. Följande går uppgifterna att följa när en ny markering visas på den personen som uppdaterat sina uppgifter.

Betalningsmetoder per land

Möjlighet att ställa in betalningsmetoder per land eller region. Det går även att välja om man ska tillåta privatpersoner. Exempelvis "alla från Sverige och Norge kan betala med faktura, övriga Europa endast med kort.

Reverse Charge

Momsavdrag uppkommer vanligtvis vid internationella möten, och ibland vill man att deltagare från europeiska länder inte ska betala moms på vissa aktiviteter eller event.
I en registrering i Jirango kan man enkelt ställa in om reverse charge ska tillämpas eller inte. Vid tillämpning gör systemet en uppslagning mot en europeisk databas som innehåller alla organisationsnummer och VAT-nummer. Då får vi tillbaka en validering och i det fallet reverse charge ska tillämpas så dras momsen av automatiskt.

Inomstatligt momsavdrag

Om en arrangör tillhör offentlig sektor där vissa deltagare är statliga och andra inte, och där vissa deltagare ska ha momsavdrag. I sådant fall slår systemet upp informationen mot en nationell databas med alla myndigheter, kommuner och regioner. Stämmer organisationsnumret görs ett momsavdrag direkt per automatik.

ISO 20022

I slutet av 2023 ersätts bankgirot med den europeiska standarden ISO 20022. Då kommer betalningar går direkt mellan banker istället för via bankgirot. Funktionalitet för detta kommer vi tillhandahålla under året.

Återbetalningar

Importera och exportera deltagarlistor till Excel.