Gör din LIA/Praktik på Jirango

Om Jirango

Jirango levererar Sveriges ledande plattform för digitala event och konferenser – Jirango. Med stora möjligheter till anpassningar i plattformen för respektive event kan vi leverera riktigt brandade digitala event med många funktioner; från eventwebb och avancerad registrering och betalning till digitalt live-möte med chatfunktioner, agenda, breakout-möjligheter, digitala utställare med chat och videomöten, one-to-one-videomöten etc.

Bland kunderna finns tex Dagens Industri, Svenska Kraftnät, Boverket, Karolinska Institutet, ArkDes, Riksantikvarieämbetet, Postnord, Sveriges Lantbruksuniversitet, UD, Statens Konstråd, Eventyr, Radisson.

 
LIA/Praktik på Jirango

Gillar du ny teknik och är nyfiken på vad man kan använda den till när det kommer till möten och event – både digitala och fysiska?

Går du idag på en YH-utbildning eller liknande och söker efter en intressant LIA-plats med möjligheter till anställning – då ska du söka dig till Jirango.

Utbildningen behöver inte vara placerad i Stockholm, du kan göra din LIA på distans.

Hanna gjorde sin praktik på Jirango i 14 veckor under 2022-2023, läs hur hon tyckte det var här!

Vilka vi söker

LIA Event

Vi söker dig som går en utbildning inom möten och event.

LIA Sälj/Marknad/Ekonomi/Administration

Vi söker dig som går en utbildning med fokus på B2B-försäljning alternativt marknadsföring/administration.

LIA Projektledning

Vi söker dig som går en utbildning inriktad på projektledning inom IT-projekt, affärsutveckling etc.

LIA Utvecklare

Vi söker dig som går en utbildning med fokus på .Net core, SQL-server etc.

LIA FrontEnd

Vi söker dig som går en utbildning med fokus på React, Javascript, CSS etc.

Sök LIA/Praktik

Skicka ett mejl till lia@inadra.se med CV och information om dig själv, din utbildning, vad du har gjort tidigare, samt mellan vilka datum du har LIA-period.

Eventpraktik på Jirango

I december började Hanna Sabel sin praktik hos oss på Jirango. Hon pluggar idag till Konceptutvecklare inom event och besöksnäring på IHM Business School. Det är andra och sista året av utbildningen och till sommaren är Hanna färdigutbildad och fylld med lärorik utbildning och erfarenhet från arbetslivet.

Nu är det mars 2023 och det är sista veckan av Hannas 14 veckor långa praktik, utbildningens andra praktiktillfälle. Den har främst varit på plats på kontoret i Stockholm, men med möjligheten att jobba hemma och med flexibel arbetstid. Vi passar på att prata med henne om sin praktik och hur det varit att ha sin praktik på Jirango.

– Det har varit kul att lära sig nya saker och att få lära sig om det digitala och den världen. Men det har också varit väldigt bra tillfällen att knyta kontakter i branschen som kommer gynna mig i framtiden.

Under praktiken har Hanna främst fått handledning av Andreas Hjalmarsson som är projektledare på Jirango, men även stöttning av Jirangos vd, Michael Westerberg. Andreas har varit huvudansvarig för projektet som dem jobbat på tillsammans och jobbat nära med Hanna under praktikperioden.

Hanna Sabel, 21 år.

– Jag tycker Hanna har gjort ett mycket bra arbete under sin praktikperiod. Eftersom vi axlar många olika roller i vårt arbete krävs en förmåga att arbeta väl i grupp såväl som individuellt, och då Hanna haft möjligheten att även få ta ansvar för olika arbetsområden i våra event är jag imponerad av hennes prestationer.  Jag tycker det är roligt att vi har en möjlighet att utmana våra praktikanter på många olika sätt, inte bara genom större fullskaliga event utan också eventteknik och planering.

Men det har inte bara varit en dans på rosor, utan det har funnits lite motgångar på vägen. Både sura deltagare på event och arga mail. 

– Det jobbigaste har varit när det brister i informationen från kunden, eller när det blir mycket ändringar i sista sekunden. Men annars har det mesta gått att lösa och dessutom med gott om tid, fortsätter Hanna.

D-Congress, på Svenska Mässan i Göteborg.

D-Congress har varit huvudprojektet

Sen dag 1 har Hanna jobbat med projektet D-Congress. Det har varit vinterns största och mest intensiva projekt. I början var det svårt att lära sig allt nytt och komma in i systemet, men efter att ha byggt både formulär, utskick och svarat på supportmail, då blev det mycket roligare.

– Det bästa med projektet och med LIA:n har varit D-Congress, när man var på plats. Det var superkul att göra massa grejer fysiskt, springa runt och att hjälpa människor i helpdesk. Man fick skratta väldigt mycket åt allt möjligt, säger Hanna och ler.

Som examensarbete skriver Hanna nu en femsidig rapport om Jirango, D-Congress och sin praktik. Det kommer bland annat innehålla en konkurrensanalys och ett nytt koncept.

Vad är dina 5 bästa tips till andra praktikanter?

  1. Var på kontoret, även fast man får vara hemma
  2. Ifrågasätt och ställ mycket frågor
  3. Säg vad du vill lära dig
  4. Börja med dina uppgifter i god tid
  5. Innan du fått en praktikplats, börja söka i god tid!

Vi avlsutar med att fråga om Hanna skulle rekommendera LIA på Jirango åt framtida studenter.

– Ja definitivt, det är väldigt lärorikt och bra att ha på sitt cv. Väldigt kul att få möjligheten att lära sig det tekniska och digitala, stor fördel till framtida arbeten.

Tack för din tid på Jirango. Vi önskar dig all lycka till i framtiden!

Sök LIA/Praktik på Jirango

Skicka ett mejl till lia@inadra.se med CV och information om dig själv, din utbildning, vad du har gjort tidigare, samt mellan vilka datum du har LIA-period.